El taxista Ricard Tomàs, un dels vint empresaris catalans més solidaris

El propietari de Taxisigualada.com Ricard Tomàs ha estat reconegut per la Generalitat de Catalunya i les Cambres de Comerç com un dels vint empresaris catalans més compromesos amb la societat. En un acte de reconeixement de Bones Pràctiques i Responsabilitat Social Empresarial celebrat aquest dilluns a la Llotja de Mar de Barcelona, Ricard Tomàs ha rebut el guardó de mans del Conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig i el President del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya Miquel Valls.

Ricard Tomàs ha estat distingit per diverses accions d’activisme social com ara oferir trajectes en taxi gratuïts a entitats o fundacions sense ànim de lucre i a persones sense recursos que li deriven assistents socials en casos d’emergència, portar un desfibril•lador al cotxe, o haver creat un Codi Ètic amb Responsabilitat Social on es compromet a actuar amb honestedat i responsabilitat amb la societat, el medi ambient i el territori.

El reconeixement també ha tingut en compte que Taxis Igualada sigui una empresa sostenible, ja que utilitza combustible de baixa contaminació i fa un donatiu per cada litre consumit a un projecte mediambiental de reforestació.

Ricard Tomàs s’ha mostrat molt satisfet tot i que ha volgut recalcar: “no esperava cap reconeixement, tot el que faig és sense esperar res a canvi sinó simplement perquè crec en el poder de les persones que s’ajuden les unes a les altres”. El proper projecte que Tomàs té entre mans és fer-se càrrec de la formació en cardioprotecció d’un equip de jugadors de bàsquet de 13 anys perquè sàpiguen com actuar en cas d’emergència.

Ricard Tomàs ja va ser pioner fa cinc anys en la implantació de les noves tecnologies al seu taxi i ara fa un any va ser notícia als mitjans de comunicació per ser el primer taxista de l’Estat en instal•lar un desfibril•lador al seu vehicle gràcies a un acord amb l’empresa Cardioguard. Conegut com “el primer taxista 2.0”, disposa de nombrosos seguidors a les xarxes socials i ha fet possible cridar el taxi mitjançant un simple tuit. Aquesta voluntat d’estar a l’avantguarda també li ha merescut nombrosos premis i reconeixements, i l’ha fet molt popular més enllà de les fronteres de l’Anoia.

Felip Puig amb Ricard Tomàs

Open chat